RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Є дві проблеми: експерт розповів, що буде з Україною після перемоги над Росією

Війна з російськими окупантами, крім смертей та руйнувань, принесла Україні багато негативу, зокрема йдеться про масові від'їзди та небезпеку диктатури після перемоги нашої країни.

Таку думку в інтерв'ю Realist.online висловив голова Асоціації психіатрів України, відомий радянський дисидент Семен Глузман.

Він зазначив, що масові від'їзди людей з України є небезпечними тим, що далеко не всі повернуться.

Іншим негативним наслідком війни, яку Росія розв'язала в Україні, Семен Глузман назвав небезпеку виникнення в нашій країні диктатури після перемоги України.

"Нещодавно розмовляв з одним дуже відомим пенсіонером-чекістом, співробітником СБУ високого рангу. Я поставив йому питання: "Як ви думаєте, а що буде потім?" Мене дійсно дуже хвилює питання про те, як поводитиметься президент і його оточення після того, як ми якось переможемо. Так ось, він подивився на мене довгим поглядом і сказав: "Я боюся, що буде диктатура", - розповів він.

Глузман оцінює цю небезпеку як реальну, оскільки Захід дав президентові України певний карт-бланш.

"Може бути таке? Може, оскільки нашому президентові Захід дав якісь надії на те, що, мовляв, на дещо заплющимо очі, головне, давай, працюй. Втім, все залежатиме не тільки від Заходу, а й від нас" , – резюмував психіатр.

Як писав "Апостроф", раніше психолог Галина Волошина розповіла українцям, як перестати надмірно хвилюватися та нервувати під час війни.