RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Куди піде пенсія, якщо не отримати за місцем проживання: у Кабміні відповіли

Пенсію громадянам, які не можуть отримати її на відділенях Укрпошти через окупацію чи бойові дії, зарахують на рахунки в Ощадбанку.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.

"Уряд ухвалив рішення, яке передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання, і залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку", - пишуть у пресслужбі Мінсоцполітики.

Пенсію зарахують на рахунку після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до ПФУ інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

У такому разі кошти з рахунку можна буде отримати в будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорту та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

"Якщо людина не звернулась до Ощадбанку за коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості Укрпошта доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії і пенсію за поточний період", - наголошують у Мінсоцполітики.

Окрім того, якщо пенсіонер перемістився на безпечну територію, то він може звернутися до ПФУ з призначенням виплати через Укрпошту за новим місцем проживання через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк.

Водночас для пенсіонерів, які отримують виплати на банківську картку, нічого не зміниться. Пенсія продовжуватиме надходити на картки.

Як повідомляв "Апостроф", деяка категорія українців зможе отримати спеціальну пенсію.