RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

4 жовтня

Всі новини

У тимчасово захопленому Херсоні відновили український мобільний зв'язок

Ворог пошкодив базові станції та мережі мобільного зв'язку, унаслідок чого багато населених пунктів мали перебої зі зв'язком або взагалі втратили його, зокрема так сталось у Херсоні. Однак українські оператори доклали зусиль для відновлення мобільного зв'язку.

Читайте також: Сіли в калюжу: чи буде на Херсонщині кремлівський "бантустан"

Про це повідомили в Мінцифрі.

Росіяни обірвали справний оптичний кабель, який ішов від сусіднього міста до Херсона та забезпечував роботу базових станцій у Херсонській області.

Технічні команди lifecell та Київстару провели тестування мережі, знайшовши місце обриву, після чого lifecell взявся організовувати відновлення.

"За сприяння Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзв'язку була забезпечена координація дій операторів, військової обласної адміністрації та військових ЗСУ для надання місцевим технічним бригадам можливості провести ремонтні роботи", - зазначили в Мінцифрі.

Однак команді доводилось двічі виходити на ремонт та повертатись через постійні ворожі обстріли. Незважаючи на це, вчора, 3 травня, один з операторів частково запустив голосовий зв'язок, а сьогодні, 4 травня, вдалося завершити відновлення пошкодженої оптичної мережі та запустити мережі всіх трьох мобільних операторів.

"Вдячні телекомунікаційним героям, які ведуть свою боротьбу, щоб українці мали зв'язок із рідними в такі складні часи", - подякували в пресслужбі Мінцифри.

Раніше стало відомо, що російські окупанти передумали проводити так званий "референдум" у Херсоні - тепер вони хочуть приєднати Херсонщину до анексованого у 2014 році Криму.