RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Чи потрібно вам міняти документи при перейменуванні вулиці: влада дала відповідь

У зв'язку з російською агресією проти України останнім часом у багатьох містах України було змінено назви вулиць, провулків, проїздів.

Кабінет міністрів України роз'яснив, чи потрібно у таких випадках міняти документи.

Щодо зміни у паспорті місця реєстрації, то законодавство не зобов'язує українців це робити у разі перейменування. Актуальна назва вулиці чи проспекту вказується під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба.

Також залишаються чинними документи, що засвідчують право власності на нерухомість, розташовану на перейменованій вулиці. Українським законодавством не передбачено необхідності внесення змін до свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо.

Водночас за потреби власник майна, у зазначеному випадку може звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін.

Наприклад, при необхідності купівлі-продажу чи дарування нерухомості. Тобто якщо власник захоче продати, подарувати чи передати у спадок свою нерухомість, у документах, які оформлятимуться на нового власника, вже буде вказано нову назву.

Раніше повідомлялося, що у Харкові, який понад два місяці варварськи обстрілюють російські війська, хочуть перейменувати Московські район та проспект.