RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Загроза ракетного удару з території Білорусі зросла: зведення Генштабу на ранок 24 травня

Триває 90 доба повномасштабної російсько-української війни - ворог продовжує вести наступальні дії у Східній операційній зоні та інтенсивно обстрілює війська ЗСУ уздовж усієї лінії зіткнення. Найбільша активність російських окупантів спостерігається у Донецькому операційному районі, а саме неподалік Лисичанська та Сєверодонецька.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення повідомляють у Генштабі ЗСУ.

"Ворог продовжує використовувати тактика терору проти українського цивільного населення на захоплених територіях, триває погіршення соціально-економічної ситуації на півдні та сході України", - зазначають у Генштабі ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

Підрозділи ЗС РБ продовжують прикривати ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Також зберігається загроза авіаударів по території України з території Білорусі. Агресор перемістив дивізіон ОТРК "Іскандер-М" до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України.

Сіверський напрямок

Російські окупанти посилюють прикриття українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та намагаються недопустити перекидання наших військ на інші напрямки. Відзначено інженерне обладнання позицій в районах міжнародного автомобільного пункту пропуску "Погар" та н.п. Случовськ Брянської області. Ворог завдав авіаційного удару по позиціях ЗСУ в районі н.п. Білопілля Сумської області.

Харківський напрямок

Російські окупаційні війська зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та покращенні свого тактичного положення, а також проводять штурмові дії, щоб закріпитися на західній та північній околицях н. п. Тернова.

Слов'янський напрямок

Ворог готується відновити наступ, розгортаючи у південній частині міста Ізюм додаткові підрозділи ствольної артилерії.

Донецький напрямок

Російські загарбники проводять наступальну операцію, щоб оточити міста Лисичанськ та Сєвєродонецьк з подальним виходом на адміністративний кордон Луганської області.

Лиманський напрямок

Існує можливість, що окупанти форсуватимуть річнку Сіверський Донець на ділянці Дронівка – Білогорівка. Для вогневого прикриття форсування загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії.

На Сєверодонецькому напрямку російські окупаційні війська, за підтримки артилерії, ведуть штурмові дії в напрямках Тошківка та Устинівка. На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне положення у районі н.п. Василівка. На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках окупанти здійснювали вогневе ураження українських підрозділів із застосуванням артилерії та авіації.

Запорізький напрямок

Російське окупаційне військо посилює свої угрупування для поновлення наступальних дій у напрямку Василівка – Кам’янське. Ворог здійснює перегрупування.

Південнобузький напрямок

Росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів на Південнобузькому напрямку.

Криворізький та Миколаївський напрямки

На Криворізькому та Миколаївському напрямках загарбники не припиняють артилерійські обстріли позицій військ ЗСУ.

Чорноморська та Азовська операційні зони

В операційних зонах Чорного та Азовського моря суттєвих змін в обстановці немає.

За минулу добу на Донецькому та Луганську напрямках українські військові відбили 16 атак ворога, а також разом із Повітряними Силами та ППО Сухопутних військ знищили:

  • вісім танків,
  • двадцять дві одиниці бойової броньованої техніки,
  • один ворожий автомобіль,
  • шість БпЛА,
  • ворожу крилату ракету,
  • тридцять бойових броньованих машин.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країна-агресор Росія під час війни проти України зазнала втрат, як СРСР за 9 років війни в Афганістані. Британська розвідка назвала 4 причини таких рекордних втрат за короткий проміжок часу.