RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Війна може тривати дуже довго, понад рік, а може й довше – Жорін

Війна з Росією може тривати понад рік.

Такий прогноз зробив екскомандир полку "Азов", офіцер ССО Максим Жорін, відповідаючи на питання італійського видання LIMES.

"Все залежатиме від спроможності світу діяти спільно проти російської федерації, яка жодним чином не думає обмежуватися лише Україною. Українці готові боротися, але якщо світ не хоче бачити Бучу і Маріуполь у себе вдома, йому слід діяти більш рішуче", - пояснив Жорін.

Він повідомив, що з початком повномасштабної війни "Азов" перетворився на об’єднання, що складається з кількох частин. Найсильніша і найбільш професійна частина перебувала в Маріуполі, коли почалося вторгнення. Саме тоді ветерани батальйону сформували різноманітні підрозділи майже по всій країні з різною специфікою: територіальна оборона, Сили спеціальних операцій, розвідка. Найактивніші підрозділи розташовані наразі в Харкові, Дніпрі, Києві та у Волинській області. Київський підрозділ є найбільший, він налічує понад дві тисячі осіб, які після визволення області спрямували свою діяльність на Запорізьку область.

"Усі без винятку підрозділи "Азову" є невід’ємною частиною ЗСУ чи Нацгвардії. Тому вони діють за наказами й в межах, визначених Верховним Головнокомандувачем. Однак зауважу, що забезпечення зараз доручено в основному нам самим і волонтерам", - додав Максим Жорін.

Нагадаємо, що закордонна преса періодично поширює російські пропагандистські фейки про полк "Азов". На початку квітня 2022 понад 200 українських політиків і бізнесменів підписали відкритий лист до CNN щодо недопущення використання пропагандистських наративів. Своєю чергою у квітні цього року Японія виключила полк "Азов" із списку терористичних організацій.