RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

У РФ проблеми з поповненням військ: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ за 10 червня

Російські окупанти зазнають втрат і зазнають проблем з комплектуванням підрозділів своєї армії.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 10 червня.

На Харківському напрямку противник намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони України у напрямку Державного кордону з Росією. Окупанти обстріляли наші підрозділи з мінометів, РСЗВ та артилерії в районах населених пунктів Харків, Кринична, Гусарівка, Байрак та Чепіль.

На Слов'янському напрямку підрозділи противника ведуть підготовку до відновлення наступу на місто Слов'янськ, а на Сєвєродонецькому напрямку ворог веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк та створення умов для блокування наших підрозділів.

Під обстрілами російських агресорів опинилися населені пункти Лисичанськ, Тошківка, Золоте, Гірське, Устинівка, Дослідне, Мар'їнка, Авдіївка, Красногорівка.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону, веде маскування позицій та покращує фортифікацію другого та третього рівня рубежів оборони. Водночас окупанти мають проблеми з комплектуванням підрозділів і намагаються вирішити це питання за рахунок обіцянок сприятливих фінансових умов та запровадження короткострокових контрактів на проходження військової служби.

При цьому самі окупанти називають такі контракти "квитком в один кінець".

Раніше у військовій розвідці України заявили, що наша країна програє Росії з погляду військової техніки - зараз ВСУ майже повністю залежить від зброї з Заходу.