RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українці в Польщі отримають тринадцяту пенсію: кого це торкнеться

Уряд Польщі приготував тринадцяту пенсію не лише полякам, доплата від ZUS також доступна для пенсіонерів з України. Заклад соціального страхування вже готується до виплати коштів.

Про це повідомляє Zycie.news.

Тринадцяту пенсію отримають понад 9 мільйонів людей. Додаткові виплати можуть очікувати особи, які з 31 березня матимуть право на пенсію за польською системою страхування. Його отримають не лише польські пенсіонери, а й громадяни України, яким ZUS виплачує польську пенсію за віком чи інвалідністю.

Тринадцяту пенсію призначають незалежно від розміру допомоги – дата виплати посідає квітень. Цього року сума брутто становитиме 1338,44 злотих (оскільки найнижча пенсія), а всі отримають однакову суму – 1217,98 злотих. Уряд хоче, щоб тринадцяту пенсію для всіх пенсіонерів звільнили від оподаткування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у країни біженці в Молдові користуються гуманітарним захистом країни і отримують одноразові грошові виплати. При цьому вони можуть розраховувати на такі самі соціальні та економічні права, як і громадяни Молдови.