RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Як правильно садити і доглядати квасолю, щоб отримати хороший урожай: корисні поради

Кінець весни – найпопулярніший час для роботи на городі, яким успішно користуються дачники. Але війна зруйнувала плани багатьох українців, тому й у червні можна продовжувати роботи, якщо знати секрети чудового врожаю.

"Апостроф" розповідає, як правильно садити і доглядати за квасолею, щоб пишатися своїми результатами.

Варто зазначити, що бобові висаджують не лише заради молодого горошку чи запасів квасолі на зиму – вони дуже корисні для здоров'я людини та ґрунту.

Для того щоб отримувати хороші врожаї цього овочу, потрібно пам'ятати, що квасоля – рослина теплолюбна, насіння якої проростає при температурі вище 10 °С. Садять її на глибину 10-15 сантиметрів орієнтовно у квітні-травні, все залежить від температури повітря. Якщо квасоля посадити дуже рано, то її насіння згниє, якщо занадто пізно - урожай може не дозріти.

вирощування квасолі найкраще підходять супіщані грунти з великим вмістом вапна. Глинисті землі з низьким розташуванням ґрунтових вод для вирощування цієї культури взагалі не придатні.

Як добрива для вирощування квасолі можна використовувати наступну суміш – 20 г хлористого калію та 30 г суперфосфату на 1 м2 посівної площі. Для підвищення врожаю ґрунт можна додатково удобрювати аміачною селітрою.

Квасоля можна вирощувати і у червні. Цей варіант підходить тим, хто любить свіжі бобові та не планує консервувати їх на зиму. Перед посадкою квасолю потрібно підготувати - замочити у теплій воді на добу, кілька разів замінивши рідину. Потім на городі потрібно зробити лунки завглибшки 2-3 см на відстань 20-30 см один від одного. Укладіть квасолю, присипте землею і полийте. Урожай зійде за два місяці чи пізніше.

Нагадаємо , раніше "Апостроф" зібрав відомості, коли найсприятливіший час для посіву та роботи зі врожаєм, а коли краще не возитися на землі.