RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

Всі новини

Москва змінила стратегію та тактику: у Washington Post оцінили сили України та окупантів

Ймовірність того, що Україна зможе повернути окуповані території, згасає перед вогневою міццю РФ. До того ж українська армія закінчує боєприпаси, а західні країни передають допомогу надто повільно .

Про це йдеться у матеріалі The Washington Post.

"Ейфорія, яка супроводжувала непередбачені ранні перемоги України проти російських військ, згасає, тому що Москва пристосовує свою тактику, відновлює свої кроки та затверджує свою переважну вогневу міць проти українських сил", - йдеться у статті.

Хоча озброєння від Заходу, насамперед, важке і надходить в Україну, відбувається це повільно й у недостатній кількості. Як наслідок, українські захисники не можуть повноцінно протистояти завоюванню РФ на Донеччині.

"Українці все ще відбиваються, але у них закінчуються боєприпаси, а втрат зазнають набагато більше, ніж на початкових етапах війни. Росіяни все ще роблять помилки, а також втрачають людей і техніку, хоч і меншими темпами, ніж у перші місяці конфлікту", - пише видання.

Але росіяни теж страждають від нестачі обладнання. Приклад цього є танки Т-62, які нещодавно помітили на фронті. Однак це не змінює те, що траєкторія війни змінилася саме у бік РФ, як сильнішої країни. Як наслідок, аналітики називають передчасними надії України та США з приводу того, що нам все ж таки вдасться повернути собі території, окуповані агресором після 24 лютого.

У захисників України в цей час повністю закінчуються боєприпаси, які підходять для систем озброєння радянських часів. Саме вони становили основу нашого арсеналу. Крім цього, за словами Данилюка, країни Східної Європи, які користувалися такими ж системами, залишилися без надлишків для пожертвування.

"Україні терміново потрібно перейти на більш далекобійні та складніші західні системи, але вони були задіяні лише недавно і в недостатній кількості, щоб відповідати величезній вогневій могутності Росії" , - зазначає він. – Реактивні системи залпового вогню HIMARS для українців вже в дорозі, але спочатку українців треба навчити, як ними користуватися, а до поля бою ще кілька тижнів”.

Цей час росіяни використовують, щоби адаптувати свою тактику для того, щоб мати вогневу міць.

"Залишаючись на відстані від українських позицій, вони невпинно завдають їм ударів, а потім захоплюють територію, коли українці змушені відступити", - пише видання.

Також рашисти мають перевагу в об'єднанні озброєнь. Наприклад, вони разом використовують свою авіаційну підтримку і розгортання піхоти. Така тактика допомагає зменшити кількість втрат серед окупантів, проте збільшує кількість загиблих цивільних.

Українські війська також продовжують добре боротися, пише ЗМІ. Якщо є можливість, вони завдають ворогові тактичних поразок, роблять успішні удари безпілотниками по позиціях і колонах з постачанням для Росії.

Щодо людської сили, то для українських військових це менша проблема, ніж брак боєприпасів, зазначив Данилюк. За його словами, для потенційної боротьби в країні реєструвалося 6 мільйонів чоловіків. Проблема – відсутність устаткування, захисного спорядження, знарядь, артилерійських систем, якими можна забезпечувати всіх бажаючих.

А ось росіяни все ж таки зіткнулися з нестачею людських ресурсів після колосальних втрат. Але окупантам вдалося збільшити свою виснажливу армію за останні 2 місяці на 40-50 тисяч людей. Для цього рашисти, за словами Данилюка, збільшили вік резерву, розгорнули нові сили та поновили знищені підрозділи.

Західні чиновники кажуть, що вони очікують, що російські війська незабаром забезпечать повний контроль над містом Сєвєродонецьк , а потім, ймовірно, звернуть свою увагу на Лисичанськ, що на протилежному березі річки, що дозволить їм повністю контролювати Луганську область. Після цього очікується, що вони будуть націлені на Донецьку область.