Позапланові перевірки бізнесу повертаються: кого перевірятимуть під час війни

В Україні на період воєнного часу дозволили проводити позапланові заходи державного нагляду (контролю) з метою виконання міжнародних зобов'язань.

Про це повідомив "Дебет-Кредит".

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України " Про припинення заходів державного нагляду (контролю) та державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану", на час воєнного стану дозволили здійснювати позаплановий державний нагляд (контроль) в окремих сферах. Це також стосується неконтрольованого зростання цін на товари, які мають важливе значення для суспільства.

Варто зазначити, що це відбуватиметься виключно на підставі рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері:

  • за наявності загрози, що робить значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров'я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави;
  • з метою виконання міжнародних зобов'язань України.

Раніше ми повідомляли, що в Україні запускають новий державний проект "єРобота", покликаний підтримати новий бізнес. Програму грантової допомоги почав запроваджувати український уряд.