RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Дорожня карта" для європейських політиків по Україні: у Brussels Ukraїna Review розповіли про український лобізм у ЄС

У день, коли Україна набула статусу кандидата на вступ до ЄС, багато євродепутатів тримали в руках журнал Brussels Ukraїna Review. Під час виступу в "Українському хабі" у Європарламенті його голова Роберта Метсола виголосила промову на тлі банера Promote Ukraine – громадської організації, одним із проектів якої є журнал.

Promote Ukraine зі своїми проектами (як Brussels Ukraїna Review) – один із важливих інструментів у мережі українських агентів впливу на Заході, пише Delo.ua.

Термін "українські агенти впливу" – нове явище у міжнародній політиці. Він відображає те, як дипломати, політики, бізнесмени, економісти та знаменитості тиснуть на світ заради перемоги у війні та повалення режиму російського диктатора Путіна. І Україні допомагає мережа агентів впливу, які не мають офіційного статусу.

Promote Ukraine – одна з проукраїнських організацій на Заході, які не мають офіційного представницького статусу, але без яких неможливо було б уявити український опір.

"Promote Ukraine – некомерційна платформа для обміну досвідом між експертами та представниками громадянського суспільства України та ЄС. Ми є політично та державно незалежною громадською організацією, зареєстрованою в Бельгії. У нашому складі працює потужна команда професіоналів, волонтерів, які з моменту російського вторгнення до України 2014 року прагнуть посилити голос українського громадянського суспільства в Європі", – розповідає засновник Promote Ukraine Марта Барандій.

У 2019 році Promote Ukraine запустила друковане видання – журнал Brussels Ukraїna Review українською, англійською та рядом європейських мов. Журнал мав євродепутати на робочих місцях, коли вони голосували за спільне майбутнє ЄС та України.

"Що таке українська стратегія? Якою буде інтеграція України до ЄС? Які перспективи нових міждержавних союзів у сучасному світі? Що таке нове європейське майбутнє через депутінізацію? Чому LUKOIL у Бельгії є прикриттям для російських спецслужб?" – у крайньому випуску опитані Brussels Ukraїna Review експерти дали відповіді на ці питання. З цією "дорожньою картою" видання ознайомило євродепутатів перед ухваленням одного з найважливіших для сучасної Європи рішень.

Brussels Ukraїna Review орієнтований на європейських та українських політиків, громадських діячів. Маючи спільну редакцію у Брюсселі та Києві, мережа партнерів (експертів, журналістів, політиків, представників неурядових організацій та міжнародних організацій) в ЄС та Україні, Brussels Ukraїna Review консолідує та представляє українську експертизу в Європі та європейську – в Україні.

"Зазвичай експертиза залишається за зачиненими дверима конференцій, зустрічей та заходів. Ми надаємо фахівцям цю експертизу з перших вуст, консолідуємо її та знайомимо з нею цільову групу осіб, які приймають ключові рішення в європейській та українській політиці", – каже Марта Барандій.

У кулуарах європейських держструктур Brussels Україна Review набула статусу видання, прогнозам якого слід довіряти. Найстрашніший прогноз, зроблений експертами журналу у грудні 2021 року, виправдався 24 лютого. І якби авантюра Путіна в Україні вдалася, диктаторські режими отримали сигнал, що військова агресія в сучасній парадигмі не буде покарана, і більшість конфліктів, що тліють, у світі перейшли б у гарячу фазу. Але багато в чому завдяки тяжкій скоординованій роботі лобістів України, медіа, волонтерів, активістів Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС.