RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

ЗСУ звільнили Іванівку і ведуть бої за Лисичанськ: відео та зведення Генштабу ЗСУ

Йде сто двадцять дев'ята доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню.

ЗСУ зупинили ворога під Лисичанськом: онлайн подій війни 2 липня

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські військові продовжують прикривати кордон у прикордонних районах Брестської та Гомельської областей. Проводяться тренування щодо наведення понтонних переправ. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв позиції Сил оборони в районах населених пунктів Студенок, Товстодубове, Нова Слобода та Білопілля.

На Харківському напрямку окупанти ведуть оборону зайнятих раніше позицій. Зафіксовано обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Золочів, Хрестище, Молодова, Коробочкине, Велика Бабка, Малинівка, Іванівка, Черкаська Лозова, Слатине та Чепіль. Загарбники безуспішно штурмували позиції ЗСУ у районі населеного пункту Дементіївка. Завдали авіаудару поблизу Верхнього Салтова та Прудянки. Вели повітряну розвідку БПЛА "Орлан-10".

На Слов'янському напрямі ворог продовжує оборонятися. Зафіксовано артилерійські обстріли Долини, Курульки, Адамівки та Барвінкового. Окупанти робили штурмові дії в районі Богородичного, які наші бійці ще раз успішно відбили.

На Донецькому напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру неподалік Івано-Дар'ївки та Золотарівки, закріплюється в районі населеного пункту Верхньокам'янка.

На Краматорському напрямку ворожі обстріли зафіксовано поблизу Білогорівки.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Кодеми та Берестового. Біля останнього було проведено розвідку боєм, що викликала рішучу відсіч.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни з артилерії різних калібрів обстріляли райони Авдіївки, Опитного, Нетайлового, Павлівки, Горіхова, Малинівки, Новосілки та Новоандріївки. Завдавали авіаудари неподалік Павлівки. При спробі наступу в районі Новомихайлівки ворога було відкинуто.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії, а також здійснюють повітряну розвідку за допомогою БПЛА.

Українські воїни вибили супротивника з Іванівки.

Прессекретар командувача Національної гвардії України Руслан Музичук в ефірі національного телемарафону заявив, що повідомлення про оточення Лисичанська не відповідають дійсності – у місті тривають бої.

"Біля Лисичанська йдуть запеклі бої, однак, на щастя, місто не оточене і перебуватиме під контролем української армії", – сказав він.

Раніше в Генштабі повідомили, що в нашій країні загинуло вже 35870 загарбників (минулої доби – 120) і знищено безліч ворожої техніки.