RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як діяти проти ракет, невидимих для ППО: американський генерал дав Україні пораду

Колишній командувач армією США в Європі генерал Фредерік Бен Ходжес, дав поради Україні, як протидіяти ударам російської авіації із застосуванням крилатих ракет. Для цього потрібно атакувати аеродроми, які використовують російські літаки.

Про це він розповів у коментарі Guildhall.

Також, на його думку, дієвим методом протидії може стати порушення логістики доставки таких ракет у місця запуску.

"Коли ми говоримо про ракети і крилаті ракети, що запускаються з території Росії та Білорусі, то щоб протидіяти їм, необхідно атакувати аеродроми, з яких злітають такі літаки (ред. - крилаті ракети). Або знайти метод порушити логістику доставок таких ракет до місць пусків", - сказав він.

Як пише видання, раніше у Центрі оборонних реформ заявляли, що керовані крилаті ракети, які використовує Росія для ударів по об'єктах військової та цивільної української інфраструктури, ефективні, тому що оперують на малих висотах і невидимі для української системи протиповітряної оборони. З огляду на це, країни Заходу планують передати ЗСУ літаки типу F-15e, F-16 чи інші перехоплювачі задля ефективної протидії таким ударам.

У британському парламенті деякі партії виступили із заявами на підтримку передачі Україні літаків типу F-15e, F-16 (США) та інших перехоплювачів для протидії російським крилатим ракетам.

Нагадаємо, що Міністерство оборони США оголосило про новий пакет додаткової військової допомоги Україні на суму 820 мільйонів доларів, до якої входять дві системи протиповітряної оборони NASAMS та снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS.