RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

У Херсоні гострий дефіцит готівки: магазини перейшли на "натуральний обмін"

У магазинах Херсону через нестачу готівкових коштів громадяни обмінюють продукти харчування на цінні речі.

Про це у своєму Facebook розповіла колишній омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, через складу гуманітарну та економічну ситуацію на Херсонщині магазини перейшли на "натуральний" обмін.

"Тепер продукти можна виміняти на цінні речі або інші товари, кожного разу окремо домовляючись із продавцем. Також частими є випадки так званих "продуктових кредитів", коли продавці у продуктових чи господарських магазинах відпускають товари в борг під 10-20%", - розповідає Денісова та додає, що ціни у місті стають більш нестабільними.

Як зазначає екс-омбудсмен, через нестачу промислових товарів, які завозяться з Криму, розцінки на них постійно зростають, а на місцеві овочі та фрукти - знижуються.

На сьогоднішній день, за словами Денісової, дедалі важче дістати готівку у Херсоні, а за кілька місяців окупації мешканці Херсону вичерпали свої заощадження.

"Кошти з карткових рахунків або не знімеш, або доведеться віддати посередникам за цю послугу мінімум 10-25% від необхідної суми. Дії окупантів на тимчасово окупованих територіях порушують норми статті 25 Загальної декларації прав людини, яка гарантує право кожного на такий життєвий рівень, включаючи їжу, одяг, житло, який є необхідним для підтримання здоров'я і добробуту її самої та її сім'ї", - додала Денісова та закликала комісію ООН врахувати ці факти під час розслідування вторгнення ЗС РФ та скоєння військових злочинів.

Раніше ми розповідали, коли ЗСУ можуть звільнити Херсон від російських військ.