RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Роздача на вулицях повісток до військкомату: українці звернулися до Зеленського з петицією

В Україні зібрали понад 6 тис. підписів до петиції про заборону видачі повісток на вулицях та в інших громадських місцях. Щоб президент розглянув петицію, необхідно зібрати ще понад 18 тисяч підписів за 79 днів.

Електронний документ було опубліковано на сайті президента України Володимира Зеленського, станом на 12 липня його підписало 6192 особи.

У петиції наголошується, що відповідно до законодавства Генштаб ЗСУ має розробити черговість мобілізації, проте таку інформацію не доводять до громадськості.

Автори стверджують, що через вручення повісток у військкомати на пляжах, блокпостах, заправках і навіть у церквах багато вмотивованих українців з бойовим досвідом не можуть потрапити на службу до ЗСУ, оскільки їхні місця вже зайняли випадкові люди, яких набрали на вулицях.

Тому підписанти впевнені, що жодних юридичних підстав для захисту від неправомірної мобілізації немає.

Петиція містить прохання заборонити роздачу повісток у будь-яких місцях, за винятком центрів комплектації та соціальної підтримки, а також набирати резервістів з-поміж добровольців, або оприлюднити та оновлювати стан хвиль мобілізації.

Раніше “Апостроф” розповів, як має бути правильно заповнена повістка.