RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Три доби стоять на місці: британська розвідка повідомила про крах плану окупантів на Донбасі

За останні три доби російське окупаційне військо не змогло значно просунутися вперед на Східному напрямку, через що воно втрачає динаміку, яку набрало після захоплення Лисичанська.

Про це повідомили у зведенні Міноборони Великої Британії станом на 14 липня.

На Донбасі російські окупанти продовжують повсюдно використовувати артилерію, після чого проводять пробні атаки невеликими підрозділами в складі рот і взводів на деяких ділянках фронту. Втім, жодного територіального успіху росіяни не досягли й протягом 72 годин не просунулися вперед.

До того ж російські окупанти застосовують і техніку, і зброю, і навіть тактику радянських часів, що в умовах сучасної війни не дає швидко відновити та наростити темпи наступу. Якщо немає надзвичайно значної кількісної переваги, то всі спроби окупантів будуть провальними.

Також у Міноборони Великої Британії згадали про чотиристоронні переговори між Україною, ООН, Туреччиною та країною-агресором Росією щодо експорту зерна та обміну полоненими.

"Попри переговори 13 липня 2022 року між делегаціями України, Росії, Туреччини та ООН щодо експорту зерна та нещодавні успішні переговори щодо обміну полоненими, перспективи ширших переговорів щодо припинення конфлікту залишаються низькими", - резюмували у відомстві.

Читайте також онлайн-хроніку подій війни від "Апострофа": Невдачі ворога на Донбасі та новий обстріл Миколаєва: онлайн війни 14 липня