RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

США працюють над "планом Б" для експорту зерна з України: у чому його суть

На наступний же день після підписання "зернового" договору, Росія зірвала його, ударивши по Одеському порту ракетами "Калібр". Після цього США з Україною розпочали роботу над "планом Б" для експорту українського зерна.

Про це заявила адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер, пише CNN.

"План Б включає автомобільний, залізничний і річковий транспорт, а також відправлення барж і налаштування залізничних систем, щоб вони краще відповідали європейським, щоб експорт міг рухатися швидше", - уточнила Пауер.

Вона додала, що потрібний запасний план на випадок непередбачених обставин, тому що не можна довіряти нічому з того, що говорить президент Росії Володимир Путін.

За словами Пауер, близько 20 мільйонів тонн пшениці та кукурудзи застрягли в порту Одеси - це головний порт, згаданий у "зерновій" угоді.

Адміністратор USAID наголосила, що більше половини пшениці в Сомалі надходить з України, і вона перебуває у пастці в Одеському порту.

Як повідомляв "Апостроф", після російського удару по Одеському порту в Міністерстві закордонних справ України заявили, що це - плювок Володимира Путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану.