RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Чого чекати від окупантів у серпні: полковник назвав максимальне та мінімальне завдання для ЗСУ

Основними завданнями Збройних сил України у серпні поточного року є недопущення просування російської армії углиб країни.

Про це в інтерв'ю сайту "Телеграф" розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

За його словами, на сьогоднішній день найважливішим напрямком є південний (Херсонська та частина Запорізької області). Україна, як і Росія, перекидає туди дедалі більше сил та коштів.

На Херсонському напрямку противник обмежений у можливостях розширювати експансію та наступати. Більш-менш стабільною переправою є Новокаховська гребля, а понтонні переправи, які наводять росіяни, обмежені у можливостях. Протягом серпня ворог здійснюватиме заходи активної оборони, при цьому намагаючись все ж таки просунутися вперед – з метою відтіснити ЗСУ так далеко, щоб українська армія не могла завдавати удару по переправам через Дніпро

Щодо Донбасу, то тут, як зазначив Грабський, російські окупанти після завершення так званої оперативної паузи не зуміли здійснити на Донеччині такого наступу, як було раніше на Луганщині.

"Швидше за все, окупаційні війська діятимуть за тою самою системою, що й раніше – намагатимуться просуватися, створюючи вогняний вал, знищуючи все перед собою. Подібна тактика неефективна, оскільки не йдеться про оперативне просування, виключно про тактичні пересування. Внаслідок таких спроб за два тижні супротивник зміг просунутися на 3-5, максимум – 7 км. Що не можна вважати серйозними наступальними діями", - заявив експерт.

Раніше британський експерт дав прогноз щодо битви під Херсоном. За його словами, швидше за все, переможе Україна, а країна-терорист Росія зазнає поразки.