RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ситуація критична: два із трьох українських переселенців залишилися без роботи

В Україні склалася критична ситуація з працевлаштуванням внутрішньо переміщених осіб - 60% осіб, які мали роботу до свого переміщення в інші регіони країни, наразі її втратили.

Про це йдеться у дослідженні Міжнародної організації з міграції.

9% внутрішньо переміщених осіб не мали жодного доходу з початку повномасштабної війни, а 35% повідомили, що місячний дохід їхньої родини не перевищує 5 тис. грн. Це на 1500 грн менше за рівень мінімальної зарплати в Україні.

Дослідження також показало наявність гострих проблем під час підготовки до зими. Вони виникли як у внутрішньо переміщених осіб, так і в тих, хто вже повернувся, а також у тих, хто не залишав рідних місць з початку повномасштабного вторгнення.

Крім того, 44% всього опитаного населення сказали, що їм потрібна допомога з утепленням житла, таким як ремонт або заміна вікон. А 26% внутрішньо переміщених бояться, що їм доведеться залишити своє нинішнє житло, оскільки воно не матиме достатнього опалення та теплоізоляції, щоби прожити в ньому зиму.

Нагадаємо, в Україні скоротилася кількість офіційно зареєстрованих безробітних. Чоловіки не йдуть до Центру зайнятості, боячись можливої мобілізації до лав ЗСУ.