Нейромережа створила похмуру картину приходу "руського міра" до Маріуполя

Штучний інтелект Midjourney, що генерує картинки за текстовими описами, створив похмуру картину приходу "руського міра" у Маріуполь.

Картину оприлюднив художник-графік Ігор Нечитайленко у Fаcebook.

Він пояснив, що під час генерації зображень за допомогою штучної нейронної мережі шукав візуальне звучання ідеї, яку було складно уявити образно. У підсумку виникла моторошна кінематографічна картина.

"Прихід у Маріуполь довгоочікуваного "руського міра". В колаборації з #midjourney штучним інтелектом який генерує зображення за текстовим запитом. У процесі генерації зображень, шукав візуальне звучання ідеї яку мені до того було важко уявити образно, було тільки відчуття. Але в процесі спроб та помилок з'являється багато варіантів з яких можна відсіяти круту композицію, потім куча композінгу та оверпейнінг деталей та фонів у фотошопі, які дають важливу глибину та кінематографічність сюжету", - йдеться у дописі під картинкою.

На думку штучного інтелекту, "руській мір" - це потужна труноподібна військова машина на колесах із церковними куполами з тлом потойбічної атмосфери.

Нагадаємо, що у мережі з'явилися фото руїн багатостраждального Маріуполя, який знаходиться під російською окупацією.