RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Відстале та браковане: у СтратКомі ЗСУ розповіли, якою зброєю та технікою користуються окупанти

У той час, як президент Росії Володимир Путін хвалиться "надсучасною" російською зброєю, насправді вона – застаріла і неефективна. Принципово нових розробок російський військово-промисловий комплекс не випускає і РФ досі користується радянськими досягненнями.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"У Росії проводять форум Армія-22, на якому показують нібито високоефективну російську зброю. Але справжні можливості цього озброєння продемонструвала війна в Україні", - зазначили у СтратКомі.

Зазначається, що російська зброя дуже відстає від західної. Більше того, виробництво озброєння Росії залежить від західної електроніки та підприємств із України. Ані до жодного, ані до іншого отримати доступ росіяни не можуть. ВПК РФ занепадає, як і інші галузі російської економіки, - підприємства простоюють, працівники залишаються без роботи.

Крім того, трофейна російська техніка має виробничий брак, а значить РФ наражає своїх же солдатів на небезпеку при експлуатації свого озброєння.

Наголошується, що серія пожеж, які трапилися на підприємствах ВПК Росії, говорить про наміри чиновників приховати реальний стан галузі.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії поступово закінчуються запаси зброї, яку вона використовує на війні в Україні. У зв'язку з цим окупанти намагаються знайти нові джерела постачання озброєння.