RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Росія втратила більше половини своїх літаків у Криму

Понад половина бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу після вибухів на авіабазі "Саки" в анексованому Криму на початку серпня.

Про це повідомляє агенція Reuters, посилаючись на інформацію одного із західних чиновників.

"Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі "Саки" 9 серпня вивели з експлуатації більше половини бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту", - наголосив посадовець на умовах анонімності.

За його словами, це говорить про те, що Україна послідовно досягає "кінетичних ефектів" глибоко в тилу РФ. Посадовець наголосив, що від цього страждає не лише матеріально-технічна підтримка Росії, а й психологічний стан російського керівництва.

Раніше у Міноборони Британії заявили на основі оновлених даних розвідки, що хоч лише частину авіації РФ було знищено під час вибуху, повітряний потенціал серйозно погіршився.

Чорноморському флоту функціонувати значно важче, ніж флотилії берегової оборони, яка завдавала ракетних ударів, а спроба загрожувати десантним нападом на Одесу була провалена.

Агенція також зауважує, посилаючись на слова чиновника, що сухопутні сили жодної зі сторін не мають достатньо зосередженої наземної бойової потужності для проведення ефективних наступальних дій, які істотно вплинули б на хід війни.

Раніше ми писали, що 18 серпня на авіабазі Бельбек, яка є найбільшою в окупованому Криму, пролунали вибухи: спрацювало ППО.