RU  UA

Швидкість багато що вирішує: Притула пояснив, що дасть ЗСУ доступ до супутникових знімків

Українці за три дні назбирали кошти на чотири "Байрактари", які згодом компанія-виробник просто подарувала, натомість Україна придбала унікальний супутник, за допомогою якого буде нищити ворогів ще ефективніше.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів засновник благодійного фонду Сергія Притули, український телеведучий Сергій Притула.

За його словами, доступ до супутникових знімків є надзвичайно важливим для українських військ, адже час на отримання необхідних даних суттєво скорочується. Раніше, коли знімки надавали Україні її партнери, це займало певний час: необхідно було зробити запит, дочекатися його погодження, зробити знімок, опрацювати його, вирішити, яку саме інформацію можна надавати, а вже потім передати Україні. Це не лише займало певних час, але й надана інформація була неповною.

"Зараз у нас є безпосередній доступ офіцерів Головного управління розвідки до того, щоб отримувати те, що нам необхідно в межах кількох годин. Це дуже сильно скорочує цю супутникову логістику. Швидкість на війні багато чого вирішує. В цьому сенсі ми зможемо місцями уникати якоїсь занадто активної розвідки, і наші HIMARS та артилерія зможуть працювати швидше, більше, ефективніше", - наголосив телеведучий.

Він також підкреслив, що у росіян подібної технології немає і ніколи не буде.

"Жодна компанія, а їх не так багато, не продасть їм цю технологію, інакше потрапить під санкції. Ці компанії в основному всі в цивілізованих країнах працюють. Тому ще раз можу привітати українців із тим, що ми здобули такий спільний успіх, який розділяємо з усіма українцями, незалежно від місця проживання. Давайте будемо вважати, що це наш посильний подарунок нашій неньці Україні до Дня Незалежності", - резюмував Притула.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Українці отримали такі технології, яких у росіян ніколи не буде - Сергій Притула