RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Посадка дерев восени: які є плюси та мінуси

Дачники досі сперечаються, коли саджати дерева: восени або навесні. З приводу першого, є як мінуси, так і плюси. Якщо вирішено саджати восени, тоді оптимальним періодом для цього є кінець вересня і весь жовтень, але при теплій погоді, можна обрати початок або середину листопада.

Про це повідомляє "Порадник".

Переваги

Вигідно. Розплідники та садівники-приватники починають продавати саджанці тільки викопаного посадкового матеріалу, тому є великий вибір за низькою ціною, а також можна оцінити якість покупки. Саджанці реалізують з останніми листями, а також зі свіжим корінням, що може свідчити про стан здоров'я рослини. Також можна подивитися на плоди, які будуть від цих саджанців.

Просто. На осінню пору припадає, зазвичай, велика кількість опадів, а тому не треба так часто поливати, ніж навесні. Дощ забезпечить необхідну кількість вологості та комфорту ґрунту. Корені ростуть до температури +4 градуси ґрунту. Тому до морозів рослини встигають пустити корінці, а у новому сезоні рушать у ріст на два-три тижні раніше за посаджених навесні.

Заощаджує час. Посадка дерев восени звільняє час для дачників для інших процесів в саду або городі на весняний період. Особливо така посадка підійде південним регіонам, де заморозки наступають не так швидко, а тому деревцям не загрожує переохолодження.

Недоліки

Сильні морози можуть повністю погубити незміцнілі деревця. Тому більш холодним областям краще буде саджати дерева навесні. Зимою буде не дуже сприятлива для дерев погода: сильний вітер, ожеледь, снігопади тощо.

Гризуни. Поки господарі відсутні на дачі, різні гризуни можуть з'їсти саджанці.

Раніше ми давали корисні поради, як позбутися пня та коріння на ділянці без корчування.