RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

ЗСУ перехопили ініціативу на фронті: що стане стратегічною катастрофою для Путіна

Успішний контрнаступ Збройних Сил України та перехоплення ініціативи на фронті вплине на хід повномасштабної війни, а також дасть стратегічну перевагу на політичному рівні, тоді як для країни-агресора РФ це стане катастрофою.

"Апостроф" підбиває підсумки 200 днів повномасштабної російсько-української війни.

Завдяки результативній роботі ЗСУ всі українські військові відчують перевагу над ворогом, президент Володимир Зеленський зможе показати світу, наскільки ефективно Україна повертає окуповані території, а ці успіхи стануть стимулом для європейців, зокрема у питаннях постачання зброї на потреби української армії.

Уже зараз російське окупаційне військо змушене перекидати підкріплення з Донбасу до Херсона та Запоріжжя, щоб зміцнити свою оборону. Водночас бойовий дух і тактична ефективність росіян постійно падає, а як тільки російські генерали остаточно перейдуть лише до реагування на наші наступи та до оперативної оборони - це стане крахом для російських окупантів.

Крім того, окупаційне військо РФ зазнає нападів ще й зі сторони партизанів під керівництвом ГУР на тимчасово окупованих територій. Під обопільним тиском від ЗСУ й партизанів на тлі регулярних поразок ЗС РФ можуть просто розвалитися, якщо їх не врятують рішучі дії військового командування. Однак упродовж повномасштабної війни російські генерали жодного разу не продемонстрували лідерство й адекватну реакцію на події, що швидко змінюються.

Разом з цим фото й відео відступу російського окупаційного війська, взяття в полон російських окупантів незабаром заповнять ефірний простір європейських телеканалів та стануть головною темою для онлайн-медіа, що стане для Путіна стратегічною катастрофою. Таким чином, його розповіді про фейкову велич країни-терориста Росії, її зброю зразка "аналоговнет" будуть приводом для висміювання не тільки Європі, Україні, а навіть у самій РФ.

Хоч ЗСУ більшість часу були змушені тільки оборонятися й відповідати на ворожі удари на всій лінії фронту, то зараз ситуація кардинально змінюється. Найближчі місяці можуть стати вирішальними в повномасштабній війні.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Операція-де­окупація: основні підсумки 200 днів війни