RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Білгород заполонили біженці та п'яні дезертири: що відбувається у місті

Через успішний контрнаступ Збройних сил України на Харківському напрямку російський Бєлгород заполонили біженці та військовослужбовці ЗС РФ, яким довелося кидати свої бойові позиції.

Про це йдеться у матеріалі британського видання The Guardian.

Журналісти зазначають, що мешканцям Білгорода після успішного контрнаступу ЗСУ вже не вдасться ігнорувати повномасштабну війну.

Через успішне просування української армії на Харківському напрямку російський обласний центр заповнений не лише біженцями, а й солдатами ЗС РФ, які кинули свої позиції на фронті. Видання зазначає, що кілька разів на день над містом працює система ППО, що нагадує росіянам про повномасштабний конфлікт.

"На кордоні російські та українські солдати стоять на видноті один у одного. Троє солдатів ЗС РФ з Осетії блукають незнайомими вулицями повз величний Спасо-Преображенський собор якось пізно ввечері. Вони хитаються на ногах, можливо, п'яні чи втомилися. І шукають, де поїсти", - йдеться у матеріалі The Guardian, присвяченому ситуації у Білгороді.

У спілкуванні з журналістами вихідці з Осетії зізналися, що брали участь у повномасштабному вторгненні та дислокувалися у селі Великі Проходи на північ від Харкова. Однак після успішного контрнаступу ЗСУ окупантам надійшов наказ терміново залишити свої позиції і повернутися до Росії.

Також читайте матеріал "Апострофа": "Стрільба в Херсоні та втрати ворога під Харковом: онлайн війни 18 вересня"