RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як правильно доглядати пластикові вікна, щоб вони довше служили

Щоб збільшити термін експлуатації пластикових вікон слід грамотно підходити до догляду за ними. Потрібно регулярно очищати пластиковий профіль та склопакет, а також не забувати змащувати віконну фурнітуру та ущільнювачі.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Впорається навіть школяр: простий і дешевий спосіб утеплити вікна на зиму

Пластиковий профіль та склопакет

Слід м'яко очищати в міру їхнього забруднення. Вікна мити двічі на рік. Склопакет миють засобами для скла, витираючи м'якою ганчіркою або мікрофіброю. Профіль очищають мильним розчином або спецзасобами для ПВХ, витираючи м'якою ганчіркою.

Віконна фурнітура

Заборонено використовувати для очищення абразивні миючі засоби, жорсткі, металеві губки, розчини кислот, ацетону, оскільки це зашкодить поверхні. Якщо використовувати ці засоби, профіль втратить гладкість, вікно пожовтіє або посіріє, скло стане непрозорим, будуть видні подряпини.

З усіх частин фурнітури бруд допоможе усунути пилосос, далі слід протерти їх вологою ганчіркою, а після того, як висохне - змастити спеціальними засобами для фурнітури або засобом WD-40.

Ущільнювачі

Ущільнювальні контури необхідно мити вологою ганчіркою і обробляти силіконовим мастилом або аптечним гліцерином. Тоді ущільнювач не висихатиме, не тріскатиметься, не втратить еластичність, що додасть високої герметичності віконної конструкції.

Раніше "Апостроф" поділився лайфхаком, як перевірити вікна на герметичність.