RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Росія офіційно завершує "часткову" мобілізацію: зведення Генштабу за вечір 20 жовтня

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 20 жовтня. На двісті тридцять дев'яту добу протистояння України противник вчергове завдав масованого удару з використанням іранських ударних безпілотників по цивільній інфраструктурі, проте із 20 БпЛА - 15-ть було збито.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: У росіян нічого вийде, ми їх шпаримо і смажимо - офіцер про бої на Донбасі

За добу росіяни завдали три ракетних та 20 авіаударів, 10 разів стріляли з реактивних систем залпового вогню. Від ударів постраждали близько 20 населених пунктів.

Хоч, російське керівництво офіційно завершує часткову мобілізацію, надалі триває примусове вручення повісток деяким категоріям громадян РФ. Також продовжують примусову мобілізацію чоловіків на окупованих територіях. Одночасно розпочато евакуацію цивільного населення на окремих напрямках.

"В населеному пункті Мосрентген Московської області мобілізованих розмістили в пункті дислокації 27-ї окремої мотострілецької бригади для їх медичного огляду та подальшого направлення в зону бойових дій. В ході уже проведених мобілізаційних заходів виникають суттєві проблеми", - зазначають у Генштабі.

Волинський та Поліський напрямки: ситуація залишається без суттєвих змін. Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України. Надалі існує загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних безпілотників.

Сіверський напрямок: з мінометів та ствольної артилерії обстріляно райони н.п. Миколаївка і Костобродів Чернігівської області. Також ворог задіяв БпЛА з бойовим навантаженням;

Слобожанський напрямок: обстріли велися з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах н. п. Дворічне, Красне і Стрілеча. Зафіксовано і активність БпЛА з бойовим навантаженням;

Куп’янський та Лиманський напрямки: з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони н.п. Зарічне, Білогорівка, Торське, Терни та Ямполівка;

Бахмутський та Авдіївський напрямки: вогонь відкривали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах н.п. Бахмут, Соледар, Зеленопілля та Яковлівка;

Новопавлівський та Запорізький напрямки: активних наступальних дій не зафіксовано. Обстріляли райони 35 населених пунктів уздовж лінії зіткнення;

Південнобузький напрямок: обстріляно понад 30 районів н.п. на лінії зіткнення. З метою проведення повітряної розвідки ворог здійснив до 40 вильотів БпЛА.

Українська авіація за добу завдала шість ударів: уражено два райони зосередження озброєння та техніки, два опорних пункти, дві позиції ЗРК противника. Підрозділи ППО збили 15 безпілотників “Shahed-136”.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за даними Міноборони України, російські спецслужби, ймовірно, готують теракти проти власного населення, щоб звинуватити в цьому Україну.