RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні запускають програму екстреного розміщення людей у зимовий період: що відомо

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами, вони навмисно б'ють по мирних населених пунктах і руйнують інфраструктуру. Євросоюз запускає в Україні програму надання екстреного притулку для людей у зимовий час.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Верховної Ради.

"Буде розгорнуто 500 пунктів тимчасового розміщення у Рівненській області, 550 у Бучанському районі – на додаток до 1000 ліжок – та 600 у Харківській області в Україні", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що кожен пункт розрахований на прийом до п'яти осіб. Вони будуть повністю обладнані ліжками та обігрівачами. Також у них передбачені душові, туалети, спільні місця для збирання чи їжі. Людям також нададуть набори основних гігієнічних приналежностей.

Читайте також: ЄС посилює військову допомогу Україні: що отримає Київ

Окрім того, ЄС збільшує фінансування гуманітарної допомоги Україні на додаткові 175 мільйонів євро. Вони будуть спрямовані на забезпечення освіти, їжі, доступу до води та захисту від холодної зими для найбільш уразливих верств населення”, - повідомив Комісар ЄС з гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

Як повідомляв "Апостроф", Європейська комісія продовжить ще на рік правила прийому та надання захисту українським біженцям, яких з початку повномасштабної війни в Україні країни ЄС прийняли трохи більше 6 млн осіб.