RU  UA

Відбудеться, але не зараз: коли чекати зміни влади в Росії

Президент РФ Володимир Путін, не боїться реакції Заходу, вчиняючи агресію проти України, оскільки не дозволяє його фізіологічний стан. Йдеться про патологію свідомості диктатора.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський історик, політичний аналітик, публіцист та громадський діяч Валерій Соловей.

Читайте також: США оновлять ядерну зброю на базах у Європі: озвучено дату

Так він прокоментував те, що такі дії глави Кремля - це фактично постріл в голову. Вже навіть країни-партнери РФ говорять про те, що обстріли міст - це червона лінія.

За словами політолога, якби в медичному сенсі його стан не був патологічним, то не ухвалив би рішення про конфронтацію з Україною 24 лютого, мобілізацію та все інше.

"Багато таких застережень Путін чув ще до 24 лютого, але він у них не повірив. Він і зараз у них не вірить. Він схильний вважати, що помірне застосування тактичної ядерної зброї виявиться тим золотим ключиком, який відчинить двері перемоги над Україною. Перемога для нього – це не те, що було 24 лютого, а лише контроль над територіями, які Росія захопила, та укладення мирного договору. Путін не лише не боїться реакції Заходу, він перебуває у такому фізіологічному стані, що його просто ігнорує. Це питання патології його свідомості", - переконаний він.

Також історик стверджує, що ні для кого не секрет його діагноз стосовно здоров'я.

"Це вже ні для кого не секрет, принаймні у московському істеблішменті. Судячи з його поведінки, дедалі більше фактів на користь цієї теорії. Ще раз повторюю - це не в побутовому сенсі, коли ми говоримо, що людина поїхала дахом, а саме в медичному. Він перебуває у такому стані та приймає такі ліки, що не завжди здорово сприймає ситуацію та приймає адекватні рішення", - наголосив Соловей.

Він зауважив, що Путіна відмовляли від наступу на Україну та від мобілізації самі військові, однак той - категоричний.

"Військові відмовляли його до 24 лютого наступати на Україну, і до 21 вересня, коли він оголосив мобілізацію, вони й зараз відмовляють. Але це нічого не змінить. Він їх не послухає", - вважає він.

З огляду невдач з Україною та проблем зі здоров'ям - у Росії назріває неминуча зміна влади. Однак політолог сумнівається, що це станеться у найближчій перспективі.

"Зміна, без сумніву, відбудеться, але не найближчим часом. Російський істеблішмент справді хоче, щоб влада перейшла до інших рук - більш реалістичних та помірних. Але в російській еліті немає розколу. Є конфлікти та напруженість, але розколу та змови немає. Це не означає, що цього не станеться, але очевидно не зараз", - додав Валерій Соловей.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": У медичному сенсі Путін втратив зв'язок із реальністю - Валерій Соловей