RU  UA

Чому Росія не виводить у Чорне море кораблі з крилатими ракетами: відповідь військового

У Чорноморському флоті країни-терористки РФ залишилося два-три кораблі, здатних нести крилаті ракети "Калібр", які зараз не виходять у море через погану погоду.

Про це в етері Апостроф TV повідомив капітан першого рангу запасу ЗСУ Андрій Риженко.

Після знищення флагмана Чорноморського флоту ракетного крейсера "Москва" Росія залишилася взагалі без великих військових кораблів.

Читайте також: Удар по російських кораблях у Севастопольській бухті: з'явились результати OSINT-розслідування

"Кораблі окупаційного Чорноморського флоту Росії стали рідше виходити в море на патрулювання через погані погодні умови. У них там взагалі великих кораблів не залишилося після загибелі крейсера Москва. Залишилося два-три кораблі, які можуть нести ракети "Калібр". Є чотири патрульні кораблі типу "Василь Биков". Теоретично вони можуть нести "Калібри", але ми не маємо підтвердження, що вони ці ракети використовують", - сказав Риженко.

Також у РФ у Чорному морі ще є чотири підводні кораблі, один із яких на ремонті. Сумарно вони можуть в один залп сконцентрувати 36 крилатих ракет "Калібр".

"Запитання в тому, чи є в окупантів стільки ракет. Ми пам'ятаємо, що 10 жовтня, коли був масований ракетний терор, вони витратили близько 41 "Калібру" і потім інтенсивність їхнього використання суттєво скоротилася. Видно, що цих ракет у рашистів немає в потрібній кількості", - наголосив капітан.

Крім того, Україна вже оголосила розвиток нового напрямку в обороні - створення флоту морських дронів, які здатні знищувати ворожі катери й уражати військові кораблі з великим тоннажем. Це створить додаткову небезпеку для залишків російського флоту в Чорному морі.

"Морські ударні дрони – це суттєвий додатковий елемент розвитку українських ВМС. Ворожі катери до 150 тонн просто знищують, а кораблі великим тоннажем - виводять з ладу. Їх добре також використовувати для протидії мінам та охорони наших економічних зон у морі", - додав Риженко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський у зверненні розповів про новий напрямок в обороні - морські дрони для українського флоту, які захищатимуть нашу морську акваторію.