RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Удари по енергооб'єктах: яка ситуація зі світлом та графіками відключень на 7 січня

Незважаючи на істотне зниження температури, у вихідний день 7 січня з ранку споживання електроенергії в Україні нижче, ніж днем раніше. Проте протягом дня через посилення похолодання прогнозується зростання рівня споживання – для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведено ліміти, які діють з 10:00 до 23:00.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Енергетики наголосили, що перевищення лімітів споживання призводить до застосування аварійних обмежень. Вночі обмеження станом на сьогоднішній день не застосовуються.

Зазначається, що за останні три місяці енергосистема України зазнала значних пошкоджень російськими ракетами та дронами. Ушкодження об'єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення потребує значних ресурсів та часу, роботи ведуться постійно.

Читайте також: Через відключення світла в Україні зросла кількість вибухів у квартирах: як уникнути

Як повідомляється на сайті Міністерства енергетики України, станом на початок року, незважаючи на інтенсивні удари по енергооб'єктах, зокрема, на сході та півдні України, у більшості регіонів спостерігається покращення ситуації з електропостачанням.

"Наразі триває активна робота з відновлення пошкоджених об'єктів генерації, магістральних та розподільчих мереж, яка є достатньо тимчасовою та ресурсозатратною. У прифронтовій зоні ремонтні роботи на деяких енергооб'єктах неможливі під час активних бойових дій, що ускладнює ситуацію з відновленням живлення", – пояснив міністр енергетики Герман Галущенко.

Він додав, що на тлі похолодання будуть застосовуватись графіки відключень електропостачання з метою запобігання аваріям через навантаження енергосистеми.

Раніше "Апостроф" розповідав, чим освітити приміщення на випадок відключення світла.