Білорусь чи Росія? Аналітики показали на карті, звідки могли завдати удару по Києву

14 січня російське окупаційно-терористичне військо атакувало Київ ракетами типу С-400, однак наразі достовірно невідомо, звідки саме вони прилетіли: з території Білорусі чи все ж РФ.

Про це припущеннями поділилися аналітики з "Беларускі Гаюн".

За їхніми словами, 14 січня вони не отримували жодної інформації про запуски ракет із Білорусі, як і в наступні кілька днів, коли російські окупанти атакували Київ. Також їм не надходили повідомлення про проліт ракет від мешканців прикордонних районів, які межують з Київською та Чернігівською областями.

Читайте також: Скільки російських ракет збила ППО 14 січня: Залужний озвучив цифру

Перед цим у Defense Express заявивли, що російські окупанти запустили ракети з білоруського аеродрому в Зябрівці, але білоруські аналітики виключають цю версію, оскільки неможливо безслідно запустити ракети С-400 з того летовища, біля якого розташовані Гомель з населенням 500 тисяч і ще десятки сіл.

Водночас "Беларускі Гаюн" розглядає версію, висунуту українськими військовими, про те, що росіяни могли запустити ракети на Київ з білоруської частини Чорнобильської зони, де ніхто не живе, і відповідно ніхто б не повідомив про запуски.

"Тому якщо говорити про те, чи могли запустити так, щоб ніхто цього не чув, є тільки один район у Білорусі, де це могло статися. Таку версію виключати не можна", - додали аналітики.

Тим часом вони розглядають ще одну версію: ворог вдарив по столиці з населеного пункту в Росії, розташованого поблизу Зябрівки, у Брянській області. Наприклад, о 7 ранку у Клинцях, Вишкові, Почепі, Климовому й Новозибковці чули звуки вибухів. Потім їх ще чули о 10:29 у Клинцях та Унечі.

Беручи до уваги всі вищенаведені версії, аналітики розробили карту, на якій видно, звідки могли летіти російські ракети С-400, якщо врахувати їхню дальність.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою ракетою вдарили росіяни по багатоповерхівці в Дніпрі.