США вперше оголосили про передачу Україні активів, конфіскованих у росіян: на що підуть гроші

Сполучені Штати виділяють ще один великий пакет військової допомоги для України на суму 2,2 млрд доларів, а генеральний прокурор США Меррік Гарланд санкціонував першу передачу конфіскованих коштів російських олігархів на відновлення України.

Про це він заявив у ході зустрічі із генеральним прокурором України Андрієм Костіним у Вашингтоні.

Як нагадав Гарланд, Конгрес США надав Міністерству юстиції нові повноваження щодо передачі певних активів, конфіскованих у російських олігархів, для відновлення України.

"Сьогодні я оголошую про те, що санкціонував першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні", - наголосив він.

Генпрокурор США уточнив, що йдеться про активи, заарештовані після того, як у квітні минулого року він оголосив про звинувачення російського олігарха Костянтина Малофєєва в ухиленні від санкцій. Тоді ж було оголошено про арешт мільйонів доларів із рахунку американської фінансової установи, пов'язаної з ухиленням Малофєєва від санкцій.

Читайте також: Зеленський ввів нові санкції проти Росії: хто опинився у списку РНБО

За словами Гарланда, Міністерство юстиції продовжуватиме притягувати до відповідальності російських олігархів та інших осіб, чиї злочинні дії дозволяють уряду РФ продовжувати війну проти України.

"І ми продовжимо тісно співпрацювати з нашими міжнародними партнерами для розслідування та притягнення до відповідальності винних у звірствах, що сталися під час цієї війни", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві фінансів США оголосили про введення додаткових санкцій проти ПВК "Вагнер", а також фізичних осіб та російських компаній.