RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Пегас" для дуже багатих: дизайнер показав концепт "невидимої" суперяхти із дзеркального скла

Міланський дизайнер Джозеф Форакіс вирішив створити концепт футуристичної яхти Pegasus, особливість якої полягала б у тому, що вона була б дзеркальною та непомітною серед морської стихії.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Читайте також: Арешт яхти Медведчука у Хорватії: на що підуть гроші від продажу

Як зауважує видання, сам Форакіс є відомим дизайнером із дуже багатим досвідом. Зокрема, керував творцями легендарної моделі Motorola V70, розробляв дизайни продуктів таких компаній як Swatch і Logitech.

Відповідно до ідеї Джозефа, борт та весь корпус 88-метрової яхти Pegasus будуть дзеркальні(з міцного полімерного скла) із вбудованими сонячними панелями для електрогенерації.

Вона матиме водневий двигун та літій-іонні батареї.

Каркас яхти буде сітчастий. Його планують надрукувати на промисловому 3D-принтері. Це дозволить створити міцну і водночас легку конструкцію.

За задумом, інтер'єр судна складатиметься із чотирьох рівнів, які сполучатимуть скульптурні гвинтові сходи з великими за розміром вітальнями. Примітно, що всередині буде вертикальний сад, який пронизуватиме всю конструкцію та символізуватиме "єдність людини з природою.

Верхній поверх призначений для спальні власника яхти. Ще буде більярдний клуб, обладнаний басейн у вигляді акваріума та величезні вікна, що трансформуватимуться у відкриті балкони по обидва боки борту.

У закритому стані дах басейну виконуватиме функцію вертолітного майданчика.

Вартість яхти поки невідома. Вона буде розрахована на дуже заможних людей. Очікується, що Pegasus можуть побудувати до 2030 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що біля берегів Італії потонула яхта російського олігарха.