RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Обрано нову голову Вищого антикорупційного суду: що про неї відомо

В Україні відбувся ряд нових призначень у МВС та МОУ, а також Вищий антикорупційний суд нарешті обрав нову голову – нею стала суддя Віра Михайленко.

Про це повідомила прес-служба ВАКС, уточнивши, що рішення було ухвалено 14 лютого.

Михайленко проживає у Києві, раніше вона була адвокатом. За даними 2019 року, вона очолювала адвокатське об'єднання "Веста". У цій сфері вона працювала з 2007 року.

Згідно з декларацією 2019 року, у власності Михайленко було дві квартири, одна з них - біля Києва. У декларації вказано також автомобіль Skoda Rapid 2013 року випуск. Дохід Михайленко за 2017 рік – 36 тисяч гривень, а також 15 тисяч доларів готівкою.

Читайте також: Людина з системи чи незалежний кандидат: хто стане директором НАБУ

Відомо, що восени 2020 року Третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя притягла Михайленко до відповідальності. На той час вона вже була слідчим суддею ВАКС.

Тоді їй винесли попередження за дозвіл проводити заочне розслідування щодо скандального екс-міністра часів Януковича-Азарова Миколи Злочевського. Останній втік із України у 2014 році.

Як повідомляв "Апостроф", 7 лютого Верховна Рада України призначила на посаду голови СБУ Василя Малюка, а інше силове відомство - Міністерство внутрішніх справ - очолив Ігор Клименко.