RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На відклик Пікулика з посади депутата Ірпінській громаді знадобиться місяць - адвокат

Підставою для відклику Олександра Пікулика можуть стати відразу кілька причин, і наразі їх в законодавстві передбачено п'ять. Процес відкликання може зайняти приблизно місяць.

Про це заявив старший партнер АО "Кравець і Партнери" Ростислав Кравець, пише видання Lenta.ua.

"У нас є закон про статус депутатів місцевих рад, в ньому є стаття 27, яка дає можливість безпосередньо виборцям відкликати обраного ними депутата і є чітко зазначені 5 підстав", – пояснює Кравець.

За словами адвоката, це може бути порушення депутатом законів України, пропуск протягом року більше половини пленарних засідань ради, або засідань комісії чи невиконання ним обов’язків депутата, невідповідність діяльності положенням передвиборчої програми, невиконання зобов’язань звітувати перед виборцями та проводити зустрічі з ними чи невходження депутата до фракції місцевої організації партії, за виборчим списком якої він був обраний або припинення членства депутата у цій фракції.

На думку представників ГО "Центр боротьби з корупцією", Пікулика потрібно відкликати з декількох причин: за словами його колег, він не є частим гостем засідань, у ЗМІ його звинувачують у лобіюванні інтересів забудовників, стрілянині в ірпінському ресторані та незаконному виїзді за кордон під час війни.

Раніше про можливий відклик Пікулика також заявила голова ВО "Батьківщина". А активісти зареєстрували з цього приводу петицію на сайті КМУ.

Як вказує Ростислав Кравець, процедура відклику має розпочатися зі створення відповідної комісії та проведення зборів. В Ірпені за початок відклику Олександра Пікулика має проголосувати приблизно 100 осіб. Що стосується тривалості процесу, за словами юриста, він може завершитися за місяць.

Олександр Пікулик - депутат Ірпінської міської ради, що очолює комісію земельних відносин, лісових та природоохоронних питань. Раніше він висловлювався проти знесення рекламної конструкції одного зі своїх житлових комплексів на в'їзді до м. Ірпінь та встановлення там меморіальної стели "Місто-герой". За інформацією "Ділова столиця", за минулий рік Олександр Пікулик 4 рази перетинав кордон з Польщею на автомобілі MERCEDES-BENZ S 63 AMG. Підставою для виїзду він називав волонтерську діяльність, проте інформації щодо її мети чи результатів в адміністрації немає, про це свідчить відповідь КОВА на запит журналістів. Нещодавно проти свавілля Пікулика виступив заступник командира Тероборони Ірпеня Сергій Глухоцький.