RU  UA

Підводні човни для України: експерт розповів, чи можливе їх виробництво у нашій країні

Україна може отримати від західних країн-партнерів не тільки танки, а й підводні човни. При цьому українці могли б виробляти останні й самі, адже для цього є виробнича база.

Про це ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Україна отримає від США чотири види ударних безпілотників: фото, відео та характеристики

За його словами, немає сумнівів, що підводні човни будуть поставленні в Україну на рівні з іншою військовою західною технікою.

"Я не сумніваюсь, але я не думаю, що це перспектива найближчих місяців, тому що підготовка екіпажів і матеріальної бази утримання, і обслуговування цих човнів - це дуже складна річ", - зауважив експерт.

Флагманом вважається Німеччина, в якої дуже гарна школа залишилася з часів Другої світової війни. Також Норвегія та Велика Британія. Ці країни могли б не просто поділитися з українцями готовими підводними човнами, а й технологіями їх виробництва.

"Справа в тому, що у нас є виробнича база, і в нас є унікальні підприємства, і якщо ми вкладемо в них гроші або залучимо інвесторів з тих же самих країн, які я перелічив, ми зможемо виробляти не тільки для себе, а й на продаж", - вважає він.

Говорячи про засідання у форматі "Рамштайн-10", яке відбудеться 15 березня, то зараз головне завдання - не допустити зниження темпів і обсягів постачання озброєння.

"Якщо вірити виданню The Economist, яке пише, що ми готуємо як мінімум три армійські корпуси по 20 тисяч кожний для контрнаступального угруповання, то нам необхідне озброєння. Озброєння повинно обчислюватися сотнями, а деякі види – і тисячами одиниць. І це, на мій погляд, буде головним завданням наступного "Рамштайну", - додав Олег Жданов.

Раніше ми розповідали, що Україна отримає у кілька разів більше танків Challenger 2.