RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Битва за Бахмут та укріплення окупантів у Запорізькій області: свіжі карти

Росіяни облаштували в Запорізькій області три рівні оборони, а в Бахмуті тривають важкі бої.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Бої на Луганщині та Харківщині

У середу, 12 квітня, російські окупанти провели наземні атаки поблизу Кремінної. За інформацією Генштабу ЗСУ, війська РФ вели безуспішні наступальні дії поблизу Білогорівки (10 км на південь від Кремінної) та Спірного (25 км на південь від Кремінної).

Читайте: "Брали вже 100 разів": боєць ВСУ висміяв слова росіян про "взяття" Бахмута

Як зазначають російські військори, ЗС РФ проводили невдалі операції поблизу Торського, Невського та Макіївки, водночас 11 квітня позиційні бої сталися під Макіївкою та Яром Журавком (18 км на захід від Кремінної).

Бої на Донбасі

Російські війська продовжували атаки в Бахмуті та його околицях, не добившись жодних підтверджених успіхів. Генштаб ЗСУ повідомив, що в межах Бахмута тривають запеклі бої й що російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Хромового (3 км на захід від Бахмута) та Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута).

Представник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що ПВК "Вагнер" наступають на Бахмут невеликими тактичними групами за підтримки звичайних російських підрозділів.

Російські військори стверджують, що ЗС РФ зайняли 80 відсотків Бахмута, проте візуально підтверджено, що окупанти контролюють 76,5% міста.

Російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк, просунувшись поблизу Новобахмутівки (10 км на північ від Авдіївки) і перетнули трасу Н-20 Донецьк-Краматорськ-Слов'янськ.

Український Генштаб повідомляє, що російські війська продовжували безуспішні наступальні дії під самою Авдіївкою, на північно-західній околиці Донецька поблизу Первомайського та Невельського та на південно-західній околиці Донецька поблизу Мар'їнки та Перемоги.

Південь

Російські війська продовжують зводити оборонні укріплення на півдні України, вздовж траси М18 біля Медведівки та вздовж Північно-Кримського каналу біля Вірменська, Маслового та Новоіванівки.

Також Міністерство оборони Великобританії повідомило, що російські війська завершили будівництво трьох рівнів оборони приблизно на 120 км. Запорізької області.

Як зазначають у ISW, продовження будівництва укріплень у Криму може свідчити про те, що російські війська не впевнені у своїй здатності утримувати окуповані території на півдні України в очікуванні українського контрнаступу.

12 квітня російські війська здійснили регулярні обстріли Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Нагадаємо, минулої доби було ліквідовано 540 загарбників і знищено багато військової техніки ворога.

  • Вас може зацікавити:

Ніхто заздалегідь це не обговорював: у Міноборони оцінили ризики витоку документів Пентагону для ЗСУ

Контрнаступ може початися пізніше: Шмигаль назвав можливу дату та причину

Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії