RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Кому можуть вручити повістку у травні 2023 року: роз'яснення адвоката

Українцям розповіли, кому у травні 2023 року можуть вручити повістку для призову по мобілізації.

Нюанси озвучив двікат Тарас Никифорчук.

За його словами, призивати до армії, насамперед, будуть придатних за станом здоров'я та тих людей, які мають військовий досвід.

Читайте також: Розсилка повісток студентам: які документи потрібні для отримання відстрочки

Нікифорчук не виключає, що під призов до лав Сил оборони можуть потрапити обмежено придатні віком від 28 до 60 років. На передову їх не відправлятимуть, але можуть зарахувати в частині постачання.

Також можуть призвати осіб з інвалідністю та громадян, які мають відстрочку за сімейними обставинами. Але кожен випадок розглядатиметься індивідуально - лише за бажанням військовозобов'язаних.

"Тобто якщо ви не хочете, то ви, звичайно, можете не йти. А якщо хочете, то призвати вас можуть, правда, тільки за місцем вашого проживання. Як ви бачите, мобілізація у нас, напевно, торкнеться практично всіх, але є ті категорії, які можуть таки проходити і служити добровільно. Їх не мобілізуватимуть без власного бажання" , - додав адвокат.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язок кожного українця - захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Україні запустять електронний запис на медкомісію.

Вас також може зацікавити:

Ще одна категорія чоловіків може виїжджати з України: роз'яснення юриста

Мобілізація в українську армію у травні: яким буде призов і чи очікувати змін

Львів'янин отримав повістку, але відмовився від мобілізації: що вирішив суд