Експерт назвав атаку на обласний центр комплектування Львівщини ІПСО для зриву мобілізації

Інформаційна атака на Територіальний центр комплектування і соціальної підтримки Львівської області - частина ІПСО в інтересах ворога, мета якої - підірвати довіру до ОТЦК і зірвати мобілізацію.

Про це пише Газета.ua.

З травня голову Львівського обласного ТЦК атакує екснардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук. Він опублікував "розслідування", в якому стверджував, що Тіщенко бере хабарі і володіє віллами в Італії та Іспанії. Мосійчук послався на лист, який нібито отримала "антикорупційна організація", у якій він працює. Обвинувачення розтиражували через анонімні телеграм-канали і ЗМІ.

"На жаль, окремі корумповані військкоми, типу Борисова з Одеси, ворогу дуже допомагають. А ще – корисні ідіоти, які вимикають критичне мислення і носять русняві вкиди", – прокоментував політичний експерт і військовослужбовець Кирило Сазонов.

Як пише Газета.ua, інформаційно атакують Львівщину, бо її обласний ТЦК є одним з найефективніших в країні. Навесні 2023 він виконав план мобілізації на 105%. Мобілізованих відправляють на медкомісію, потім – до навчальних центрів. Скарг на співробітників ТЦК не було, командування оперативно реагує у випадках конфліктних ситуацій.

Щоб збільшити кількість людей, які б добровільно приходили до військкоматів ставати на облік та оновлювати дані, ОТЦК Львівщини веде просвітницьку кампанію, пояснюючи мешканцям процедуру і види повісток і розвіюючи міф про те, що повістка дорівнює відправці "на нуль".

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ центр указом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного очолив Олександр Тіщенко - полковник, ветеран АТО, нагороджений державними нагородами. З 24 лютого 2022 зі Львівщини на фронт відбуло близько 3,5 тис. працівників територіальних центрів комплектування. У центрах несуть службу майже 600 військовослужбовців, які отримали поранення на фронті. Ще близько 300 зараз проходять лікування і в найближчий час розпочнуть службу. Команда також активно волонтерить. ОТЦК Львівщини став волонтерським хабом, який закуповує сам, а також отримує від волонтерів і місцевих підприємств автомобілі, дрони, інше спорядження і передає його військовим за запитами.

За оцінкою Сазонова, в Україні є проблеми з мобілізацією, але в цілому ситуація краща, ніж могла б бути. Це заслуга відповідальних і професійних ТЦК, а також Міноборони. Звідти цей напрям курує заступник міністра, Герой України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.