ЗСУ тестують новий український дрон SpyGun: яку важливу перевагу він має

Україна, окрім морських дронів MAGURA V5, розробляє і нові моделі БПЛА для розвідки. Так Збройні Сили України перейшли до бойових випробувань нового БПЛА вітчизняної розробки під назвою SpyGun.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Окупанти не можуть вразити їх: CNN показали українські морські дрони MAGURA V5

Дрон призначений для розвідки, час польоту 120-160 хвилин, піднімається на висоту до 1,5 км, при робочій висоті – 500-600 метрів, а навіть за умов роботи ворожих засобів РЕБ працює на дальності до 50 км. Також зазначено, що дрон оснащений двома камерами - курсовою, що передає зображення онлайн, та GoPro, що здійснює запис на внутрішню пам'ять. Безпілотник SpyGun обладнаний системою автоматичного повернення до точки зльоту, а високі аеродинамічні характеристики дозволяють планувати вибраним маршрутом з вимкненим двигуном, заощаджуючи заряд акумулятора. Очевидно, що цей дрон не відрізняється ні досконалими оптичними системами, ні можливістю годинами баражувати в повітрі, ні опцією удару. Але перевага в тому, що це, "вілносно недорогий і швидкий у виробництві, з простим дизайном корпусу". Недолік в тому, що SpyGun з камерою GoPro дає можливість проведення аналізу отриманої інформації тільки після повернення дрона, не може замінити більш просунуті БПЛА, але питання про те, що це очевидно додатковий засіб для розвідки, втрату якого можна вважати не критичною.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні розпочалося серійне виробництво безпілотного авіаційного комплексу Sirko, розробленого харківськими інженерами.

Вас також може зацікавити:

Здатні переміщати зброю та евакуювати поранених: Великобританія показала безпілотник Malloy, який передасть Україні

Корабель став "коритом": з'явилося відео моменту удару по "Оленьогірському гірнику" в Новоросійську

В Україні дали старт будівництву заводу з виготовлення БПЛА Bayraktar: фото