RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Намагався обманом повернути $350 тисяч: в Україні постане перед судом "діамантовий прокурор"

”Діамантовий прокурор”, який хотів обманом повернути вилучені у нього гроші, постане перед судом.

Про це повідомили у Держбюро розслідувань.

Читайте також: Торгував довідками для ухилянтів: у Кіровоградській області "взяли" на місці злочину топ-чиновника ДСНС, відео

Повідомляється, що співробітники ДБР завершили розслідування щодо колишнього першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ. Він спробував обманом повернути вилучені у нього під час обшуку понад 350 тис. доларів. Обвинувальний акт направлений до суду.

Правоохоронці не назвали ім'я підозрюваного, але відомо, що колишній заступник начальника Головного управління Генпрокуратури, який фігурував у справі "діамантових прокурорів", це саме Володимир Шапакін. Цю інформацію також підтвердили правоохоронні органи виданню "Українська правда".

Нагадаємо, Шапакін не захотів миритися зі втратою своїх грошей і вирішив протиправно повернути їх собі, для чого було розроблено цілу схему. За даними правоохоронців, "діамантовий прокурор" умовив знайомого бізнесмена надати документ про те, що нібито він позичив у підприємця 350 тисяч. Цей договір позички оформили заднім числом. На підставі документа чоловік подав до прокуратури заяву про повернення валютних цінностей, які йому належать, вилучених під час обшуків.

У 2015 році, після отриманої відмови, він припинив свої спроби повернути долари, але після початку повномасштабної війни з РФ вирішив спробувати ще раз.

Правоохоронці, отримавши повідомлення суду про таке звернення, здійснили експертизу документів. Але показала, що рукописний текст від імені експрокурора у цьому договорі виконано вже після його затримання за отримання неправомірної вигоди у особливо великому розмірі.

Наразі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, провадження у справі "діамантових прокурорів" розпочато у 2015 році. Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця затримали за підозрою у здирництві хабаря в особливо великих розмірах.

Вас також може зацікавити:

Війна проти військкоматів: чому влада програє цю боротьбу

Пляжний опозиціонер: як колишній "слуга" Дубинський дійшов до конфлікту із Зеленським

Золоті телята влади: хто з чиновників витрачає мільйони під час війни