RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У світі відзначають день чорного кота: найкращі меми та прикмети

17 серпня відзначають День чорного кота. Подія була започаткована у США, а пізніше набула популярності у багатьох країнах світу.

Про прикмети щодо чорних котів розповів ресурс UkrMedia.

Читайте також: Народився під обстрілами: Павло Вишебаба показав кошеня, яке возить із собою на фронті

Найвідоміша в Україні прикмета щодо чорних котиків: якщо він перебіг дорогу, то добра не чекай. Щоб запобігти нещастю, рекомендують піти іншою дорогою, або тричі сплюнути через ліве плече.

Також вважається, що поява в будинку чужого чорного кота - передвісник біди. Чорний кіт чи кішка вважалися вірними слугами диявола чи, як мінімум, відьми.

В той же час у моряків вважається, що присутність на кораблі чорної кішки забезпечить вдале плавання. В Англії ж вважають, що якщо недалеко від нареченої чхне чорна кішка - заміжжя буде щасливим.

В США в XIX столітті вважалося, що якщо до дверей прийшов бродячий чорний кіт, потрібно обов'язково впустити його в будинок - обов'язково буде велика удача.

З цікавого: у великих населених пунктах, зокрема в містах, чорних кішок набагато більше, ніж в селах. Дослідники припускають, що, швидше за все, розгадка криється в побічних ефектах гена чорного забарвлення. Можливо, чорні кішки краще пристосовані до напруженого міського життя, ніж їх родичі інших забарвлень.

Схоже на те, що упередження і забобони спрацьовують тільки для тих, хто в них вірить і їх думки притягують відповідні події.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що в Україні кішки під час повномасштабної війни мають ще додаткові "завдання" - бути талісманами для наших героїв і збирати гроші на допомогу постраждалим від війни.

Вас також може зацікавити:

Відчував себе Ейс Вентурою: актор Олексій Суровцев розповів, як під обстрілами рятував тварин з Ірпеня

Війна торкнулася кожного: зворушливі історії про хвостатих до Дня котів, фото й відео

Український кіт Степан став зіркою обкладинки Times у Монако: журнал розповів його історію