Хто може літати на F-16: у ЗСУ назвали основні вимоги для пілотів

Навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 вже почалося. За штурвал цих літаків можуть сісти молоді пілоти.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук в етері національного телемарафону.

Читайте також: Історичне рішення щодо F-16: ЗСУ отримають особливі літаки і підготовлених пілотів

За його словами, до Великої Британії на навчання поїхали пілоти, які випустилися цього року, а в Швецію - які закінчили навчання у 2016 році та мають достатньо бойового досвіду. Водночас напередодні двох військових тестували інструктори зі США.

Як зазначив Олещук, до пілотів застосовується індивідуальний підхід, їх тестують на перевірку здібностей. Перед цим тестування проводили Повітряні сили на своєму рівні. Важливо знання англійської мови.

Він розповів, що літаки зроблені так, аби воїн був зосереджений тільки на використанні озброєння і військової техніки, щоб не відволікався на керування літаком під час виконання бойового завдання.

Також командувач Повітряних сил зауважив, що навчання триває 32 місяці. Але два пілоти, яких тестували американські інструктори, зможуть опанувати винищувачі за чотири місяці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна на початковому етапі може отримати від союзників кілька десятків винищувачів F-16.

  • Вас також може зацікавити:

Коаліція заради перемоги: скільки потрібно Україні F-16 для повного щастя

Коли винищувачі F-16 будуть в Україні: союзники назвали дату

Питання зрушило з місця, але є одне "але": в ЗСУ зробили заяву щодо отримання F-16