RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Деякі види артилерії росіянам нічим поповнювати: як Сили оборони нищать вороже залізяччя

ЗСУ послідовно знищують артилерійський потенціал росіян. Поповнювати втрати в техніці окупантам нема чим, тому виникає дефіцит машин.

Про це повідомив прес-офіцер 26-артбригади Олег Калашніков в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Сили оборони наступають на Мелітопольському напрямку, за добу на фронті - 30 бойових зіткнень: зведення Генштабу

За його словами, ЗСУ знищили, зокрема, такі артзасоби супротивника як самохідна гармата "Півонія" та самохідні міномети "Тюльпан"; гаубиці типу 2С19, а також РСЗВ "Ураган". Бракує у окупантів БМ21 "Град": залишилося лише близько 1 тис. на складах. Також росіяни почали відчувати брак ствольної артилерії, включаючи гармати 2А36 "Гіацинт-Б": вони вже не встигають їх відновити.

"У середньому за добу ми знищуємо близько 20 одиниць ствольної артилерії окупантів, оскільки артилерія НАТО, доступна нам, б'є точніше за російську. І вже можна говорити, що ми виходимо з росіянами на паритет за кількістю артилерійських стволів", - зазначив Калашніков.

За його словами, ворог намагається компенсувати технічні слабкості своєї артилерії, закидаючи ЗСУ своїми БПЛА: якщо раніше одну позицію вони намагалися атакувати в середньому двома ударними "ланцетами", то тепер б'ють трьома дронами, намагаючись збільшити шанси поразки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ЗСУ мали успіх на Мелітопольському напрямку і закріплюються на досягнутих рубежах.

Вас також може зацікавити:

Нічна атака дронів: в Повітряних силах розповіли про результати роботи ППО

Ще майже 500 "хороших" росіян: Генштаб оновив дані про втрати РФ у війні

Доброго ранку, окупанти: Москва-сіті знову атакували дрони, фото і відео