RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Прозорро.Продажі знову показав свою неефективність - ЗМІ навели приклад

Чергові збитки державі було нанесено під час реалізації ЄМК ДП "Триліський спиртовий завод", який в результаті було продано всього за 6,5 тис грн. Основна цінність заводу - виробничі, складські та адміністративні будівлі загальною площею 13,2 тис кв.м. й земельна ділянка на 105 га.

Про це йдеться в матеріалі BigKyiv.

Продаж такого активу всього за 6,5 тис грн (розмір мінімальної заробітної плати) може ілюструвати не лише неефективність роботи системи Прозорро.Продажі, а й вести до ризиків подальшого розкрадання державних активів.

Варто зазначити, що згідно аналітики в системі лише 20% аукціонів проходять успішно, а велика кількість проходить без конкуренції.

Наразі в Мінекономіки під керівництвом Юлії Свириденко працює її заступник Олексій Соболєв (колишній директор саме ДП Прозорро.Продажі), який ймовірно продовжує "кришувати" цю систему.

Зазначений випадок як і сама ситуація з роботою системи реалізації державних активів під контролем Мінекономіки має бути досліджена правоохоронними органами, можливо, під контролем Офісу президента України.