RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Юристка повідомила про переслідування слідчим БЕБ директора київського пологового - деталі

Директор 6-го пологового будиноку міста Києва Сергій Цемашко виявив у лікарні "мертві душі", які отримували зарплату в установі. Зібравши факти він передав їх до правоохоронців. Було порушено кримінальну справу за фактом завдання збитків в особливо великих розмірах та передано її на розгляд Дніпровського районного суду міста Києва. Але пізніше детектив БЕБ Линок повідомив самому Цемашко про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за тими ж самими статтями.

Про це йдеться в колонці юристки Наталії Сергієнко на сайті "Цензор.нет".

"Зміст врученого директору 6-го пологового будиноку повідомлення про підозру абсолютно необґрунтований та базується, по-суті, лише на припущеннях детектива. У жодному із зібраних стороною обвинувачення доказів немає взагалі фактичних даних, що свідчать про вчинення Цемашком інкримінованих йому кримінальних правопорушень", - пише юристка.

Автор публікації зазначила, що вбачає два сценарії через які БЕБ міг почати розслідування по Цемашко: "БЕБ дізнавшись про порушену раніше кримінальну справу вирішило її віджати собі, щоб покращити статистику... (Або)слідчий Линок увійшов в злочинну змову з відповідальними за шахрайство (Степанець, Волинець та Бондаренко) та має особисту мотивацію переслідувати директора".

Також на події відреагував український військовий та засновник піцерії "Pizza Veterano" Леонід Остальцев у Facebook: "Змінювати "старе" завжди складно, особливо, коли це "старе" мутить бабки, сидить на старих схематозах і заважає тим, хто хоче розвитку, порядку, закону".