RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Візит чоловіка Тетяни Єгорової-Луценко за кордон містить ознаки злочину - розслідувачі звернулися до ДБР

Громадська організація "Стоп Корупції" звернулася до Державного бюро розслідувань з проханням внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо можливого порушення закону посадовими особами в ході організації та здійснення незаконного перетину державного кордону службовим водієм голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко – Валерієм Ключко, що був внесений до системи "Шлях" як волонтер.

Як повідомляє "СтопКор", про це йдеться у відповідному зверненні, спрямованому до ДБР.

У документі зазначається, що 5 жовтня 2022 близько 8.00 Валерій Ключко, військовозобов'язаний, на службовому авто з чоловіком голови Харківської облради Віталієм Луценком перетнув державний кордон України у пункті пропуску Могилів-Подільський в напрямку Молдови з метою перевезення останнього за межі України. В "СтопКор" переконані, що в цьому випадку співробітник Держприкордонслужби не виконав належним чином посадові обов'язки, та не пересвідчився в меті поїздки та "безпідставно прийняв рішення щодо пропуску через державний кордон військовозобов'язаної особи під час дії режиму воєнного стану".

Таким чином, зазначають журналісти, Валерій Ключко за сприянням невідомих співробітників Держприкордонслужби, голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко, її радника Євгенія Грицькова, директора громадської організації Дмитра Зубарева та інших осіб незаконно перетнув державний кордон. Оскільки водій був необґрунтовано внесений до системи "Шлях" – на підставі завідомо неправдивих відомостей від Зачепилівської районної громадської організації "Футбольний клуб "Колос".

Автори звернення зазначають, що загальна кількість людей, яким було узгоджено виїзд за межі України за поданням цієї ГО "Футбольний клуб "Колос" складає 229 осіб. При цьому дохід громадської організації за 2022 складає лише 691 300 грн.

"СтопКор" просить ДБР внести відомості до ЄРДР за статтею 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", яка передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Ранішеекс-народний депутат Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що родина голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко володіє рестораном MIDI AU SOLE та нічним клубом No Name у Каннах та Ніцці на Лазуровому узбережжі Франції. За його інформацією, родині харківської чиновниці належать 2 незадекларовані квартири в Ніцці, за 450 та 700 тисяч євро. Право власності на ресторан MIDI AU SOLE Віталій Луценко нібито оформив під час своєї поїздки у Францію на службовому авто дружини, за кермом якого був водій Харківської облради, в жовтні 2022. Віталій Луценко у звіті для антикорупційних органів Франції вказав, що він неодружений.

Водій голови Харківської обласної ради Валерій Ключко за 2022 тричі вносився до системи "Шлях" для перетину держкордону.

Наразі НАЗК у відповідь на звернення "СтопКор" проводить моніторинг способу життя Тетяни Єгорової-Луценко та здійснює перевірку виконання нею законодавства з питань запобігання конфлікту інтересів.

До цьогомер Чернігова Владислав Атрошенко був рішенням суду відсторонений від посади через те, що на початку війни від на службовому авто відправив за кордон свою дружину.